lauantai 9. elokuuta 2008

On taas lotissut koko yön ja eilisen päivän. Lotiskoon nyt, teen näitä sisähomma ja AJATTELEN. Tällä hetkellä esim. uskontoa., ihmisten jumalallisuutta ja heidän alkuperäänsä. Onhan se/sitä Raamattu(a)kin tullut luettua aikoinaan, mietittyä sen ristiriitoja, sotia ja rakkauden sanomaa.
Sen lukeminen on vaikeaa ja vaatii mielestäni esim. nuorisolle kiihkotonta ja neutraalia selittäjää. Jos poimit sieltä vain yksittäisiä ristiriitaisia asioita; kuinka Jumala tuntuu vihaavan esim. sikoja, kuinka Jumala käskee hävittämään milloin minkin kansan ym. olet ymmällä, kun vertaat tekstiä Jeesuksen rauhan ja rakkauden sanomaan. On ymmärrettävä asiayhteys, kokonaisuus. Aikuisena oma ihmistuntemus ja kehitys ohjaa ymmärrystä. Kenellä mihinkin suuntaan, siitä kehityksestä riippuen.
Kristillisen maailman kulttuuri on rakennettu Raamatun pohjalta. Jo siksi se on tärkeää luettavaa jo lapsena, jolloin ihmisen kulttuurinäkemys ja -ymmärrys alkaa rakentua. Ei tarvitse olla uskovainen eikä tulla uskovaiseksi lukeakseen sitä. Se kuuluu yleissivistykseen. Se on eettisen elämän perusta. -
Sanoo hän, joka on kirkosta eronnut.

Katsoin eilen ne Kiinan olympialaisten avajaiset. Upeat, mutta en voinut olla ajattelematta, että mitä Kiina olisi silläkin rahalla voinut tehdä. Sirkushuveja ilman leipää nälkäisille. Toivon mukaan se raha tulee olympialaisten ansiosta jollain tapaa takaisin.
Tiibetissä käyneenä ei oikein osaa suhtautua tuohon Kiinan propagoimaan veljeyteen.

Jos mennään toiseenkin ajankohtaiseen asiaan, niin tuo Georgian ja Etelä-Ossetian välinen sotakin ottaa päähän. Suomalaisena ymmärrän osseettien haluavan olla itsenäisiä. Mutta mitä etuja Venäjä tavoittelee tukiessaan heitä? Entä USA? Miksi se tukee Georgiaa?
Sanotaan, että Venäjä tukee Etelä-Ossetiaa ärsyttääkseen Natoon pyrkivää Georgiaa.
Sanotaan että Tshinvalin kaupungin asukkaat eivät halua kuulua Georgiaan. Sanotaan niin paljon. Jos olisin entinen minäni, ottaisin asiasta selvää ja olisin ehkä jo siellä jossain lähellä. Ehkä en kuitenkaan itse Tshinvalissa, joka on kai jo melkoisen raunioina.

Alan nyt kuitenkin järjestää kaappeja, keittää mansikkahilloa ja kuivata mustikoita. Tällainen itselleni hyödyllinen minusta on tullut. Michael rakentaa koteja aboille, Q. kerää rahaa slummilapsille. Minä järjestelen kaappeja.

Ei kommentteja: