keskiviikko 28. lokakuuta 2009

Royal Kathina-juhla

No nyt alkaa olla temppelikertomuksia melkein liikaa jo minunkin mielestäni, mutta tämän vielä kerron, ja tämän jälkeen näytän ihan mahdottoman jänniä kuvia siitä viimeisestä, yhdeksännestä yhdeksän jumalan illasta.

Mutta ensin lyhyesti Kathinasta, johon Helen ja Goh minut veivät.
Kathina on Theravada-buddhistien juhla, mikä seuraa kolmen kuukauden ns. sadeajan retriittiä, Vassaa,  jolloin munkit vetäytyvät paastolle ja yksinäisyyteen. Kathina pidetään täyden kuun jälkeen ja se sattuu yleensä lokakuulle. Vain luostarit, joissa vahintäin viisi munkkia on ollut koko ajan retriitissä voivat juhlia Kathinaa. Kathina tarkoittaa tilaisuutta, jolloin näille munkeille annetaan uudet kaavut.

Tämä temppeli oli yksi niistä, jotka Thaimaan kuningas oli valinnut kelvolliseksi viettämään Kathinaa Thaimaan ulkopuolella.

 


 Kathinaa varten mentiin taas mantereen puolelle, thai-buddhismin Wat Rajaphohongin aika pieneen temppeliin, sen alueen varattoman thai-yhdyskunnan pyhättöön.
Sillä oli suuri kunnia päästä valituksi ja se tarkoittikin sitä, että juhlallisuudet olivat sen mukaiset. Kuningas oli lähettänyt paikalle perheenjäsenen, prinsessa X:n.
Kylän tytöt ja pojat esittivät traditionalisia tansseja kauniissa puvuissaan ja tunnelma oli huipussaan monta tuntia eri teltoissa ja pikkutemppeleissä alueella.Katsokaapas tyttöjen sormien asentoa.


Sillä välin kun prinsessa oli sisällä, rukoili kansa ulkopuolella.

Minä pakanana en päässyt sisään, mutta ystävällinen virkailija otti kuvia puolesta


Tässä prinsessaa saatellaan ulos temppelistä.
Kaapuja tuli reilusti yli tämän temppelin ja luostarin oman tarpeen ja niitä kertoman mukaan jaetaan eri temppeleihin, niihin, joiden vuoro ei tänä vuonna ollut tulla valituksi näin suuria juhlallisuuksia varten.

Ei kommentteja: