keskiviikko 21. lokakuuta 2009

Kew Ong YeahKew Ong Yeah on siis tämän Yhdeksan pääjumalan juhlan kiinalainen nimi ja sen kolmas ilta oli eilen.
Eilen tuli myös Helenin tuttu Englannin Newcastlesta ensimmäiselle ulkomaanvierailulleen Penangiin ja veimme hänet suoraan lentokentältä tapahtumaa katsomaan.
Yläkerran salaisesta huoneesta, jonne vain vegetaristit pääsevät, sain ottaa kuvia vain uhrilahjapöydästä ja terassilta, joka osoitti viereisen temppelin upeaa kattoa.  Tänään eikä koko yhdeksän päivän aikana ei ole luvallista kuvata kultaista alttaritulua, joka esitti näitä yhdeksää jumalaa. Kun juhlat ovat ohi, saan kuvata mielin määrin.

Tänä iltana shamaanit, joihin jumalten henki oli jälleen mennyt esittivät mm. tulista (tulessa kärvennetty miekka) miekkatanssia, jossa miekan sivallukset eivät tuntuneet.
kuuma öljy ei polttanut käsiä, jotka siihen upotettiin

eikä piikkipallon terävät piikit tuntuneet selässä, vaikka jäljet jäivätei myöskään tuli tarttunut vaatteisiin eikä polttanut jalkoja.

Noiden kahden epäselvän kuvan mysteeri:
Yritin kaikin keinoin onnistua saamaan kuvia siitä, kun meediot upottivat käsiään kuumaan öljyyn tai kun miekkatanssija astui tuleen....otin lukuisia kuvia, mutta AINA, aina tapahtui jotain joka esti kuvan oton. Joko joku juuri silloin tuli kameren eteen tai joku tönäisi minua niin että kamera heilahti tai tai tai...
Kun ihmettelin asiaa, katsoi Goh minuun ja kysyi olinko varmasti ollut vain vegetaarisella ruokavaliolla. Olin omasta mielestäni, mutta selvisi että olin syönyt palan kakkua. Kakkua!. Siinähän oli munaa ja se ei ollut sallittua. Tehkäämme nyt omat johtopäätöksemme, sattumaa tai ei.


Ei kommentteja: