perjantai 16. lokakuuta 2009

Keittiöstä häihinNoin kuukauden odotuksen jälkeen keittiö oli tämän näköinen


Sitten oli tämän näköinen sekasotku hallitsevana.


Ja suunnilleen tässä pisteessä ollaan yhä paitsi että tasot ovat tyhjat. Ja  taas siirrettiin ns. lopullista valmistumista viikolla.
Olen kurkkuani myöten täynnä ja kyllästynyt remontoimaan ja vähän muutenkin tähän roikkumaolotilaan ja  asumattomuuteen", varsinkin kun huomaan että osa tavaroitanikin on hissukseen saanut jalat allensa ja poistunut. Ketään ei voi syyttää kun jatkuvasti on ollut liuta sinne tänne liikkuvia miehiä laatikoiden ympärillä. Nuollaan nyt vain näppejä ja ollaan vihaisia vähän aikaa.

Kun sain veden keittiöön, huomasin aiheuttavani siellä vedenpaisumuksen.  Putket olivat tukossa. Vesi ei suostunutkaan poistumaan altaasta,  eikä pesukoneen tyhjennysaukkokaan peräkeittiössö huolinut vettä viedäkseen vaan koko kodinhjoitotila tulvi. Ja taas putkimies paikalle ja todettiin, että täältä alakerran keittiön kautta menevä putki oli tukossa. Edelliset asukkaat olivat remontoidessaan laskeneet sementtikokkareita ym roskaa rööristä alas ja putket olivat tukossa. Alakerrasta piti rikkoa heidän uusi hieno kattonsa, että putkiin päästiin käsiksi ja saatiin tilanne korjattua. Yllättävän suuri lasku, kun ajatellaan, että ollaan Malesiassa, jossa työvoima on halpaa.
Helen pyöritteli päätään laskun kuullessaan. .
Mutta vesi tulee ja menee nyt ja nyt odotellaan taas ensi viikon keittiötapahtumia.


Viime viikolla olin Bobin sisaren tyttären häissä. Lauantaina oli todelllinen vihkiminen kotona, sen jälkeen kun maistraatissa oltiin käyty allekirjoittamassa viralliset paperit.
Vieraita näillä kotikutsuilla oli "vain" vähän yli sata.
Tätä juhlaa kutsutaan teeseremoniajuhlaksi ja se periytyy jo vanhoilta kiinalaisilta ajoilta.

Kukaan ei vahingossakaan mennyt sisään kengät jalassa. Tässä osa juhlakengistä kyökin puoleisella ovella

.Juhlavalmisteluja viime hetkellä ja ennen sulhasen ja hänen sukunsa saapumistaSulhoa odotellaan


Vihdoinkin!


Sillä välin poseerataan jännittyneenä Morsion kammarissa

 Sulhaselle keksitään monenlaisia "esteitä ennen kuin hän pääsee morsiamensa kammarin ovesta sisään. Hänelle tarjotaan mm. herkullisen näköisiä leivoksia, jotka ovat kitkeränkatkeria sisältä, tee on juotava tuttipullosta ja avain morsiamen oveen etsittävä papujen seasta korista
Esteet on voitettu ja morsian on löytynyt.   


Alttarin edessä


Sormusten vaihto

Kohokohta on teen tarjoilu. Ensin mennään morsiamen kodista sulhasen kotiin, jossa kauniit teekupit odottavat sitä, että morsian osoittaa kunnioitustaan sulhasen vanhemmille tarjoilemalla näille teetä.
Sulhasella on enää vain äiti, jolle morsian tarjoilee  teen ja saa lahjaksi kultaisen rannerenkaan.
Sitten vuorossa on muita läheisiä omaisia. Sulhasen kotona on vieraille tarjoilla jostain ravintolasta toimitettua herkullista ruokaa, jota maistellaan ennen kuin palataan morsiamen kotiin siellä odottavaa teeseremoniaa ja ruokailua varten.Morsiamen kotona on sulhasen vuoro tarjoilla tee morsiamen omaisille.


Toinen osa....seuraavana päivänä


Sunnuntaiksi on tilattu upeat tilat ja kaunis juhlasali tuhannelle vieraalle.

Alakerrassa juhlivat 800 kiinalaista ja yksi suomalainen, yläkerta oli varattu muslimiystäville, sillä heidän ateriansa koostui eri aineksista
S

Morsiamen mekon laahus


Tarjoilijoiden prikaati
En laskenut ruokalajeja, mutta toistakymmentä niitä oli ainakin, toinen toistaan herkullisempia. Ja päätöksenä, kuinkas muuten
purkitettua linnunpesäkeittoa

 Edmond ja PeiShir kierroksella eri pöydissä...PeiShirillä taas uusi puku, jo kolmas tänä iltana.

Juhlista jäi hyvä mieli ja antoi tilaisuuden ajatella muutakin kuin keittiötä.....

Ei kommentteja: