lauantai 7. kesäkuuta 2008

Työn iloa ja muuta

On taas hyvä tehdä ruumiillista työtäkin, mutta aamuseitsemästä iltayhteentoista melkein ilman lepoa taitaa olla "tämänikäiselle" hiukan liikaa jo, näin äkkiiltään, pitkän laiskan taukoajan jälkeen. Rääkkäänköhän itseäni liikaa tämän pihan ja ympäristön kaunistamisen tähden? Selkä ainakin antaa taas merkkejä, että jos en pian lopeta, olen taas muutaman päivän sängynpohjalla liikkumatta, kuten viime kesänäkin.

Arto kasasi sitten aamulla sen Koti-Siilin vaatekaapin. Neljä tuntia meni häneltäkin siinä, mutta tulos on vakaa ja vankka. Liisa ja minä kokosimme pikkumökin kerrossängyt melkein valmiiksi. Yläsängyn portaat jäivät kesken ja koska meillä ei ole sitä ruuvipyssyä, odotamme kunnes pojat, Esko, Osmo, Jarkki ja Jarkko tulevat pyssyineen. He saavat ampaista ne viimeiset mutterit kiinni. Meidän käsivoimamme eivät enää riittäneet niihin.
Liisa jatkoi oven maalausta ja minä tyhjensin vielä pikkumökin turhista kamoista. Sen ikkunan pesu ja keittosyvennyksen siivoaminen jäi huomiseksi. Huomiseksi riittää todella vielä puuhaa. Jossain välissä haluamme käväistä naapurin Tomin 3-vuotispäivilläkin.

Kello on melkein 12 yöllä. Auringon puna hiipii hiljalleen järvelle vastapäisen Ranta-Kosulan metsän takaa. Pikkulahdella saaren vasemmalla puolella pienen pilven vierellä on kuunsirppi.
Näen tornistani uuden saunarakennuksen valkoiset laudat. Viikon kuluttua on näkymä todennäköisesti jo aivan toinen.
Haluaisin mielelläni koko rakennelman valmiiksi ennen syyskuuta, mutta nämä keskeytykset pitkittävät sen valmistumista. Kun kiljuset tulevat kuukauden kuluttua, en halua mitään rakennushälinää ja kun Urechit tulevat Sveitsistä, olisi paikkojen oltava jotenkin siistejäkin. Pakkipaikalta rakennukselle on monenlaisia pressulla peitettyjä kasoja, hiekkaa, soraa, kivituhkaa, hirsiä... Varaston takana yrittää olla piilossa vanhoja lautoja. Pikkumökin vasemmalla puolella, jonne ei tältä suunnalta näy, on halkopinot peitetty katontekijän jättämillä peltipalasilla. Niistä haluan päästä eroon iin nopeasti kuin mahdollista. Eikös ole olemassa jotain pellin kerääjiä, jotka hakevat ne ilmaiseksi poiskin`?

Ei kommentteja: