sunnuntai 15. kesäkuuta 2008

Ei välttämättä enää ollenkaan tunnu hullulta, että kaupat ovat auki sunnuntaisin. Totuin siihen Limassakin, mutta muistelen toissa kesänä täällä ihmetelleeni ihmisten sunnuntaiostamisia. Sveitsihän on tapellut vuosikausia sitä vastaan eikä kai vieläkään salli kauppojen avautuvan sunnuntaisin. Vain asematunnelien ostospaikat voivat olla avoinna sunnuntai-iltapäivisin.

Me siis menimme Kaaville kauppaan. Saman tien ajoin Akonpohjaan Pirjon puutarhamyymälään ja ostin muutamia kukkia taas lisää, nämä toisvuotisiin heinäseiväsasetelmiin ja terassin riippuruukkuihin. Oli mukava nähdä jälleen Pirjoakin. Pirjo on ihminen, johon voisi tutustua paremminkin.



On satanut melkein koko päivän. Aivan hullu kesäkuu tämä.

Olen ollut jälleen mäkäräisten puru-uhrina. Ne ovat paljon kamalampia kuin hyttyset. Iskevät äänettömästi ja varoittamatta ja vievät kimpaleen ihmistä jättäen jälkeensä hirmuisen punaisen kipeän ja kutittavan läiskän ainakin viikoksi. Ei auta zyrtecit, ei offit eikä kortisonit. Aautuaallinen raapiminen toisi hetkellistä nautintoa, mutta varjelkoot kaikki pyhät hengettäret minua siitä.



Sain Hellulta lainaksi Sauli Niinistön kirjan - en muista nimeä - ja luin siitä esipuheen. En tunne Niinistöä, en tiedä hänen mainettaan ja tekosiaan, en kykyään kommunikoida poliittisella tai pikku pulliaisten taholla tai hoidella valtion asioita, mutta tuo esipuhe pienten ihmisten asioista viehätti minua. Juuri noin ajattelen minäkin.

Varokoon jokainen ajattelemasta, että kuulun kokoomukseen.

Ei minulla ole mitään poliittista suuntausta. En ole vasemmalle enkä oikealle, enkä tunnusta mitään politiikan värejä. Minua kiinnostavat asiat, milloin kenenkin puolueen ja miten niitä ajetaan. En ymmärrä ihmisiä, jotka ovat uskollisiä "puolueelleen",vaikka sen kanta olisi omia mielipiteitä vastaan ja omivat puolueensa ajatukset vain siitä syystä että ovat jostain syystä juuri sen joskus valinneet.

Jos Niinistö toimii niin kuin puhuu ja tuntuu ajattelevan, hän on hyvä ihminen, jota voisin presidentin vaaleissa kannattaa. Mutta teothan ovat usein aivan eri asia kuin sanat...

1 kommentti:

@lvariins@ kirjoitti...

Hyvää ja aurinkoista juhannusta Sinulle..savonmualle T: @lv...Matti