torstai 12. kesäkuuta 2008

Saunan katto vaikuttaa jännittävältä. Jännittävältä se tuntuu pojistakin, jotka joutuvat sen rakentamaan. Eivät ole koskaan tehneet sellaista leijakattoa, sanovat. Kattotuolit ovat jo paikallaan ja niidenkin asettelu teetti työtä. Keijon, rakennusvalvojani tekemissä piirustuksissa se vaikutti aivan normaalilta, mutta ei tunnu olevan sitä.
Maanantaina tulee Markkukin takaisin, samoin Jarkki, joka tänään ajoi omien asioidensa takia takaisin Lappeenrantaan. Maanantaina tulevat taas myös Pekka ja Tauno, joten eiköhän kattoa rupea syntymään seitsemän miehen voimalla. (Hih.)
Pojat sanovat rakennuksen olevan ikkunoita ja ovia vailla valmis ensi viikolla. No tietysti saunan kiukaat sun muut (lauteet) vielä puuttuvat.

Tänä aamuna näytti siltä, että päivästä tulisi lämmin ja kaunis, sillä pilvenhuituakaan ei näkynyt, mutta katin kontit. Poltin roskia ja sillä välin kun olin Kaavilla naula- ja kulmarautaostoksilla, meni taivas pilveen ja pan jo taas satoikin jonkun verran. Ei onneksi kauaa.
Olisin istuttanut aurinkohattuni (siis kukat), ja muutkin vielä istuttamattomat, mutta ei ollut tarpeeksi hyvää multaa ja oli taas istahdettava autoon ja hurautettava MultaSormeen, Tuusniemelle. Siellä tietenkin tarttui muutakin kasvillisuutta mukaan ja istutin siis nekin. Kirja- ja kukkakaupan ohi en ole koskaan päässyt ihan noin vain, ne reissut tulevat aina kalliiksi.

Mari soitti tänään. Ibu on ajanut kolarin vuokra-autollaan Jordaniassa ja nyt hän ei pääse liikkeelle vaan joutuu olemaan melkoisen paikallaan. Kuulemma ikävystyttävää.
Hän yrittää löytää aikaa tulla Suomeenkin elokuussa.
Tasan kuukauden kuluttua Mari ja kiljuset tulevat.

Ei kommentteja: