maanantai 24. marraskuuta 2008

9.päivä -apinoita ja tulikärpäsiä















Me ollaan kyllä aika hellyttäviä








Aamulla junailin itselleni oppaan, Gunan ja

matkalla läheiseen sademetsään ja Kampung Kuantan-joen tulikärpäsihmeeseen, piti tietenkin pysähtyä Kota Melawatin tiellä, jonka puut ja tienvarret olivat täynnänsä näitä harmaita "silvered leaf monkeys", ihmisystävällisiä otuksia, ystävällisiä varsinkin jos sinulla oli heille jotain tarjottavaa. Minulla ei ollut, mutta esim. kuvassa olevalla pariskunnalla oli.


Joella odotti toisenlainen erikoisuus.
Venhomme lipui pimeässä hiljalleen joenvartta pitkin. Mitään ei näkynyt, mutta veneen kuljettaja tunsi maiseman näköjään pimeässäkin.
Yhtäkkiä kulman takana odotti ihme.
Rannan "brambam"-puissa tuikkivat miljoonat jouluvalot. Oli tulikärpästen mehuhetki. Ne viihtyvät juuri näissä puissa - ymmärtääkseni jotain mangrovesuvun puita ja imevät lehdistä mehua ja tuikkivat, tuikkivat kilpaa latvojen yläpuolella loistavien tähtien kanssa.
-Happy Christmas, totesi venemies ja joululta tilanne vaikuttikin. Juhlallisena, melkein hartaana tuijotti venekunta tarjottua näytelmää. Vene kulki äänettömästi patterilla pimeällä joella ja tulikärpästen välkettä riitti ties kuinka pitkälle vielä senkin jälkeen kun olimme jo kääntyneet takaisin.
Suurenmoinen elämys.

Ei kommentteja: