keskiviikko 2. heinäkuuta 2008

Bahamas-kiljuseni ja Mari pakkaavat hellekamppeita laukkuun ja täällä tulee paikoin lunta ja jäätä, tai ainakin rakeita, kuulemma Suonenjoella.
Maisema on harmaa, paitsi etelässä, jossa näkyy jopa taivasta vähäsen, mutta muu taivas on sitkeän harmaata ja se vaalea osuus on vain siellä yrittämättäkään hiipiä tännepäin.
Ensi torstaina he tulevat ja järvikään ei ole vielä läheskään uintikelpoista lämpimillä vesillä poispilatuille lapsille. Minä pulikoin siellä eilen, kylmää oli, mutta minullahan onkin suomalainen sisusielu.

Filo pöllähti aamulla kahdeksan maissa maisemaan. Kuulin ulkoa kummallista rapinaa ja kun katsoin ulos, näin oudon punaisen auton peräkärryineen seisovan isolla parkkipaikalla. Ei tullut Filo edes mieleen. Tunsin hänet vasta kun menin ulos.
Olin pyytänyt häntä rappusten tekoon ja hän lupautui tulemaan huomeniltana, mutta päättikin lähteä etelästä kello kolme viime yönä. Minun oli pakko mennä tänään Kuopioon,, Jarkilla oli tietokoneenikin putsattavana ja sekin oli saatava pois, ynnä pari muuta asiaa. Filo joutui Pekan kanssa hakemaan lautoja.
Kiva, että saan nyt jyrkkään rinteeseen rappusia. Ei ole niin vaarallista rantaan meno lapsillekaan, vaikka he kyllä ovat ketterämpiä kuin me "muut" (lue vanhat).

"Kopista" on valot sammuksissa. Hän on toivottavasti saanut helposti unen päästä kiinni pitkän yömatkan ja työpäivän jälkeen. Toivottavasti sade lakkaa aamuun mennessä, että rappusten teko edistyy.

En tiedä mitä ajatella ilmastomuutoksesta. Maailman historiassa on miljoonien vuosien aikana aina ollut kylmiä ja lämpimiä jaksoja . Kenties tämä jakso nyt on ihmisten aiheuttamaa ja se tapahtuu nopeammin meidän takiamme. Kenties. On järkyttävää, jos jäätiköt sulavat ja maita peittyy veden alle. On järkyttävää, että ekologinen tasapaino järkkyy, mutta onhan se järkkynyt ennenkin. Emme tiedä, mitä se on ennen saanut aikaan, ennen ihmisiä tai jo heidän aikanaankin, gro-mignonin, neandertalilaisten ym. Miksi kuolivat dinosaurukset, miksi Afrikan kukkeat vihreät niityt muuttuivat erämaiksi? Ehkä kaikki tapahtuu nyt nopeammin kuin ennen, meidän takiamme. Kaikki muukin on nopeampaa. Kansainvaelluksetkin tehdään nykyään lentokoneilla.
Ja nyt nukkumaan ja miettimään lisää

Ei kommentteja: