tiistai 15. syyskuuta 2009

Linnunpesäaamiainen

Linnunpesäkeittoa, ruskea möykky on taatelia
Linnunpesiä sen jälkeen kun ne on juuri otettu talteen. Vielä puhdistamatta. Ne lähetetään Indonesiaan puhdistettavaksi. Puhdistus tapahtuu käsineet kädessä, hyvin tarkkaan, kaikki musta otetaan pois.
ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Herätti se öinen ukkosmyrsky silti ja valvoin ja katselin salamoiden leiskumista taivaalla. Luin jotain, hiiviskelin lukaalissa ja mietin tätä elämänmenoa.


Seitsemältä nukahdin uudelleen ja heräsin vasta yhdeksältä. Aika harvinaista.


Olin juuri popsimassa omenaa kun bob tuli mukanaan yllätys. Hän oli valmistanut linnunpesistään minulle keiton. Melkein kauhulla ajattelin, että voi kamala, onko minun pakko syödä tuo. Oli se. En kehdannut olla syömättäkään.


Ja se oli hyvää, uskomattoman hyvää. Se on yksi maailman kalleimpia ruokalajeja, ja tuosta annoksesta, lasillisesta, saisi pulittaa Penanginkin ruokalamarkkinoilla noin 70 euroa.


Bobilla tuota herkkua riittää, hän omistaa tuhansittain noita linnunpesiä. On niissä toki työtäkin, ei ne pesät ilmaiseksi keittoon kiipeä.
Sitten ruokatavaraostoksille, että on perjantaina mitä laittaa niihin keittiön kaappeihin ja sieltä valitsemaan ruukkuja kasveille, jotka ostin.


Ja taas kotiin peittelemään olohuoneen tavaroita huomista lattianrepimisseremoniaa varten. No, kaipa tämä joskus tästä selviääkin ja tavarat pääsevät paikoilleen.
Luin uudelleen blogikirjoitukseni 10.9 ja oli pakko korjailla. Ei totisesti pitäisi puolikuolleena kertoa mitään kirjallisesti. Konekin oli itsestään (väitän) hyppinyt sinne tänne ja pyyhkinyt jopa lauseita pois. Enpä tunne oikein vielä tämän uuden koneen temppuja, pitää vain olla varuillaan.

1 kommentti:

Homo Natura kirjoitti...

Hmm, suhteemme lintuihin on erilainen. Pesä on koti jossa syntyvät ja kasvavat uudet sukupolvet.
Hmm, ihmisten maailmassa toki kaikki on toisin. Pesiä syödään ja pesiä syntyy kuin sieniä sateella ...
Mielenkiintoista, sanoi hän ja nousi siivilleen :)