tiistai 28. heinäkuuta 2009

Kiljuskesäloman loppupuolta

Yhtäkkiä havahdutaan siihen, että tämä kiljuskesäloma-aikahan on jo yli puolenväin.

Kaikkea kivaa on tosin ehtinyt tapahtua. Timo sai ison, noin 60 senttisen hauen, jonka Mari ja minä saimme syödä, ja jonka jälkeen Ashley aina tarkasteli huolellisesti vedenpinnan ja sen allekin, ennen kuin uskaltautui uimaan - kammo hyökkääviä haukia kohtaan kasvoi. Joka kaislikossakin suhisi siihen malliin, että siellä oli pakko olla ihmislapsia vaanivia haukia.



Kiviympyrä saatiin valmiiksi rapun edustalla, mutta varsinainen riemun kohde oli ulkovaraston maalaaminen sisältä päin moniväriseksi. Ja siinä työssä ei mummon apua juuri kaivattu. No, ainakin vaatteet ja koko ulkoinen lapsiolemuskin oli sen näköinen monta päivää ja kertoi koko käytetyn väriskaalan. Siitä tehtiinkin sitten kauppa, AT-market, johon kuljetettiin ruokatavaroita keittiöstä ja joita mummo- ja tätiparka saivat käydä ostamassa tarvittaessa. Raha oli nimeltään vain Raha (Geld) ja sitä varten kirjoiteltiin luottokortteja, bonuslippuja ja yhden Rahan seteleita ja kun ne loppuivat, uusia sai vastaamalla kahteen kysymykseen oikein. Esim. mikä on Azerbeidzanin pääkaupunki.



Maanantaina, eilen, suljettiin kauppa loman vuoksi ja käytiin Kuopiossa. Siellä piti tietysti viettää aikaa torilla ja käydä laiva-ajelulla. Ja sillä aikaa kun Mari tapasi Sveitsistä nuoruutensa Kuopioon muuttaneen ja avioituneen ystävänsä Claudian, me menimme Vehmasmäen eläintarhaan taputtelemaan kissoja ym. Suurin eläintarhan elämys olivat melkein kolmemetriset strutsit.

Ei kommentteja: